Vegan Brgr – Friends & Brgrs

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Vi har været til præ-åbningsevent hos Friends & Brgrs på strøget her til aften. Vi har været meget spændte på at komme til at smage deres burgere, eftersom rigtige mange har snakket godt om Friends & Brgrs og deres restauranter i Finland (hvor de stammer fra). CEO og medejer Peter Fagerholm udtaler i en pressemeddelelse: “Vi ved godt, at der er mange gode burgere i København, men vi føler, at der er plads til et sted som vores. Vi er besatte af god smag og kvalitet, og vi laver alt vores mad fra bunden. Vi bager selv vores burgerboller, vi koger selv vores fritter tre gange, og vi hakker selv vores oksekød.” Men er de en reel spiller på den københavnske burgerscene, det kan du læse her under, i vores Madlanista anmeldelse af denne burger og selve restauranten.
 

Bollen

En meget fin, ikke specielt stor hjemmebagt vegansk ‘fødselsdags’ bolle. Den holder fint formen gennem hele måltidet og vigtigst af alt, så laver den ikke noget væsen af sig.
 

Bøffen

Lavet af en masse forskellige ting, men hovedsageligt kikærter, linser og bønner, samt lidt forskellige kryderier. Den er en smule lille men den passer meget fint til bollens størrelse.
 

Fyldet

Frisk tomat og frisk rucola, en håndfuld karamelliserede løg, samt vegansk hjemmerørt aioli. Det er meget lækkert, men der mangler ligesom noget i burgeren. Noget som kunne give det hele lidt struktur.
 

Tilbehøret

Hjemmelavede pommes frites, tripple-fried (er der andre måder at lave dem på?!). De er stegte til nærmest perfektion. Lysgyldne og fantastisk sprøde. De er virkelig lækre. Portionen er dog en kende lille når man ser på at den i sig selv står til 35 kr. på menukortet.
 

Dyppelsen

En hjemmelavet vegansk aioli, den samme som er i selve burgeren. Den er meget lækkert og med en masse smag af hvidløg.
 

Drikkelsen

Som man kender det fra fastfood restauranterne er der ‘tag selv’-sodavand, som er med i prisen, hvis man bestiller en menu. Der er tilmeld også i rigtige glas ikke blot papkrus, men som CEO’en fortælle så har de skåret 80% af deres affald væk, ved blandt andet at bruge rigtige glas og porcelæn til serveringen i stedet for papkrus og papbakker.
 

Prisen

115 kr. for en menu bestående af en burger, en sodavand og en gang pommes frites og så 10 kr. ekstra for en dip er ganske standard for sådan et måltid, hvis man ser på hvad de tager for den samme størrelse menu andre steder i byen.
 

Det kejserlige touch

Umiddelbart har de 6 drenge der står bag konceptet fint styr på det hele. Det er et indbydende sted, med ganske fair priser og meget venligt personale. Nu er vi med til blogger eventet, så vi må se tiden an for om det så også er sådan når restauranten åbner og der for alvor bliver travlt. Men de folk vi har snakket med her til aften virker som om at de har fuldstændig styr på det hele. Men vi vender tilbage i morgen til åbningen for at tage temperaturen på det hele en gang til.
Der er meget fokus på at bruge så vidt muligt lokale råvarer og alt er hjemmelavet, det er klart med til at højne scoren for denne nye spiller på den københavnske burgerscene.
Restauranten

Restauranten

Men en adresse midt på Strøget i København, så har de klart nogle af byens mest atraktive lokaler. Der er rigtig mange mennesker der går forbi hver dag, så de skal skal nok få nok at se til, men der skal virkelig også svinges nogle burgere over disken.
Restauranten er et stort lokale med masser af plads, lyst og åbent, med to store vinduspartier hvorfra man kan følge med i hvordan køknet kører. CEO’en fortæller også at det er helt bevidst, for at folk kan få en fornemmelse om der er styr på det der sker i køkkenet og så folk kan se hvor rent der er.
 

Adressen

Du finder Friends & Brgrs på Vimmelskaftet 47, på Strøget i Indreby i København.
Vi har været til præ-åbningsevent hos Friends & Brgrs på strøget her til aften. Vi har været meget spændte på at komme til at smage deres burgere, eftersom rigtige mange har snakket godt om Friends & Brgrs og deres restauranter i Finland (hvor de stammer fra). CEO og medejer Peter Fagerholm…

En lille vegansk burger bider i støvet

Bollen - 7.5
Bøffen - 6
Fyldet - 4.5
Tilbehøret - 9
Dyppelsen - 8
Drikkelsen - 7.5
Prisen - 6.5
Et kejserligt touch - 8

7.1

En lidt lille burger til en okay pris, med de lækreste pommes frites, selv om der er ikke er ret mange af dem.

7
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter


'Vegan Brgr – Friends & Brgrs' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

©Burgerimperiet & ©2017 DESIGNafd. All rights reserved