Opskrift: Burger Uden Bøf
D. 04.02.2021Image: Pixabay
I de senere år er der kommet mere og mere fokus på, at vi skal spise mindre kød. Dette skulle både være rigtig godt for klimaet, dyrevelfærden og ikke mindst os selv, at vi spiser færre køer, og flere grøntsager. Derfor har vi taget skeen i egen hånd, og giver dig vores bud på den bedste burger, der slet ikke indeholder kød.
Burgeren er super simpel at lave, smager lækkert og er helt uden kød. Imponer din familie eller andre med denne lækre burger, der både er god for kroppen og for samvittigheden. Portionen er beregnet til fire personer.
Ingredienser & fremgangsmåde
Til “bøfferne”
- 2 dåser kidney bønner
- 1 rødløg
- 1 rød peber
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk paprika
- 1 spsk engelsk sauce
- 1 dl bouillon
- 75 gram havregryn
- 75 gram rasp
- 1 håndfuld persille
- Salt
- Peber
Hak alle grøntsager fint, og bland det hele sammen til en fars. Lad det stå og samle sig i 15 minutter, hvorefter du former det til bøffer. Steg herefter bøfferne i olie med en bøfring. Bøfferne skal have 3 til 5 minutter på hver side ved middelhøj varme.
Øvrige
- 4 burgerboller
- 4 tomater
- 1 Icebergsalat
- Burgerdressing
- 1 løg
Afslut med at samle burgerne med den mængde dressing og grøntsager, du ønsker.