5 Almindelige Fejl, Når Du Steger Bøffer
D. 08.11.2019Image: Canva
Det er skræmmende få mennesker, der virkelig gennemtænker og forbereder stegningen af deres bøffer. Dette gælder både steaks, samt hakkebøffer, der kommer i vores lækre burgere. Mange tror, at man bare skal smide bøffen på en pande sammen med noget smør, og så kører det lidt af sig selv derfra. Men ak, sådan forholder det sig langt fra, ihvertfald ikke, hvis du vil have en veltilberedt,- velsmagende,- og rosa bøf.
Her er 5 meget udbredte fejl, som alt for mange begår, når de skal stege bøffer.
1. Kødet skal ikke være koldt
De fleste tager deres bøf direkte ud fra køleskabet og ned på panden, hvilket faktisk er en fejl. Når kødet er koldt, vil det være svært at få stege bøffen tilpas medium, uden at brænde ydersiden. Omvendt vil den være for rå indeni, hvis man giver den tilpas på ydersiden.
Derfor bør man gøre sig selv den tjeneste at stille kødet ud og hvile lidt tid, så kødet bliver omkring stuetemperatur, når man steger det.
2. Panden skal være varm
Hvis panden ikke er brandvarm, så får du ikke den lækre, sprøde og nærmest karamelliserede skorpe, der er en vigtig del af en veltilberedt bøf. Til gengæld vil bøffen nærmest blive kogt, og al saften siver ud under stegningen.
Derfor, sørg for, at din pande er rigtig varm!
3. For lidt eller intet krydderi
Mange krydrer kun deres bøf på den ene side, eller måske endda slet ikke, når de steger deres bøf. Hos redaktionen har vi klart bedst erfaring med at krydre begge sider af en bøf, og meget gerne rigeligt krydderi.
Ved en bøf kan det sagtens betale sig at bruge noget lækkert kvalitetskrydderi,eksempelvis havsalt og friskkværnede peberkorn.
4. Undgå for mange flammer, når du griller
Du har sikkert set utallige reklamer, hvor man ser bøffer blive stegt under en kraftig flamme. Det ser ganske rigtigt utroligt lækkert ud i reklamerne, med grillstriber og boblende saft. Dog er det langt fra anbefalelsesværdigt at udsætte din bøf for direkte flammer.
Du bør hurtigst muligt fjerne bøffen fra ilden, og i stedet flytte bøffen rundt, så den ikke brænder på.
5. Undgå at skære eller prikke i kødet
Når din bøf steget på en pange, eller grill for den sags skyld, så skal du faktisk lade den helt og aldeles være. Dette indebærer især, at du hverken skal skære, prikke eller trykke kødet.
Hvis vi starter med den tendens, som mange har, hvor de simpelthen skærer i kødet for at tjekke om farven er rigtig. Det er er en kæmpe fejl!
Når du skærer i kødet, eller prikker huller i det, så sker der det, at al blodet og saften flyder ud. Dette resulterer i en tør bøf, hvilket de færreste er tilhængere af.
Mange trykker også på bøffen, når de steget den. Hvad formålet med denne handling præcist er, kan være svær at redegøre for. Ikke desto mindre har det lidt samme konsekvens, som når man skærer i en bøf. Saften forlader bøffen!
Tak til Mondo Kaos
Vi takker Mondo Kaos for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Mondo Kaos kan du blandt andet købe vintage kjoler.