Opskrift: Fiskeburger M. Rødspætte Og Dild

D. 07.11.2019
Image: Canva

Hvis du er på udkig efter et lækkert alternativ til den traditionelle burger, hvor oksekød, ost og ketchup udgør det meste af fyldet, så har vi fundet denne fantastiske opskrift på en fiskeburger, der helt sikkert kommer til at rykke lidt ved din forståelse for, hvad en god burger er.

Denne burger er, i stedet for den traditionelle smørelse, udstyret med en dejlig og frisk krydderurtedressing, der giver en mere let oplevelse, sammenlignet med, hvad man er vant til.

Vi anbefaler at du bruger nogle lidt mørkere og grove burgerboller. Det må rigtig gerne også være nogen, der har lidt bid og sprødhed i sig. Retten er beregnet til at mætte 4 munde, og tager godt en halv time at lave. God fornøjelse.

Ingredienser

Det første, vi vil gennemgå, er naturligvis de ingredienser og råvarer, du får brug for. Du vil formentligt opleve, at dit køkken allerede er udstyret med mange af disse ting, hvilket naturligvis altid er et plus.

Fiskefiletterne

  • 4 rødspættefiletter
  • 2 spsk hvedemel
  • Salt
  • Peber
  • 50g rasp
  • 1 citron
  • 1 spsk frisk dild
  • 1 æg (pisket)
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olie

Dressing

  • 1 dl 18% cremefraiche
  • 2 spsk mayo
  • Et par håndfulde krydderurter af egne favoritter
  • Salt

Tilbehør

  • 150 gram rejer (drænet og/eller pillet)
  • Grøn salat
  • 1 Citron
  • 1 Agurk

Sådan gør du

Vi anbefaler, at du starter med at røre din dressing sammen, så den er klar og kan stå og samle sig lidt. Du tager først din cremefraiche og mayonaise, der røres sammen med salt, peber, krydderurter. Når du har gjort dette, kan du tilpasse den med citronskal, salt og peber, indtil du mener, at den sidder lige i skabet.

Det første, du skal gøre, er at blande rasp, krydderurter, revet citronskal, salt og peber. Herefter tørrer du dine fisk ved at duppe dem med køkkenrulle. Fiskene drysses herefter med hvedemel.

Vend nu fiskene i dit sammenpiskede æg, og dernæst i rasp blandingen, du lige har lavet. Varm smør og olie på en pande, og steg herefter fisken indtil den er gyldenbrun og sprød.

Nu er der blot tilbage at samle burgeren, start med fisken, så salat, agurkeskiver, rejerne, dild og til sidst en god portion urtedressing.

Tak for støtten
Til denne artikel har været modtaget hjælp og støtte fra liams.dk. Liams.dk har jeg et enormt udvalg af bæreseler, strækvikler, fastvikler, ringslynger, meitais og en masse andet - ja, faktisk alt, du som nybagt forælder har brug for.

Relaterede indlæg
Skal du have inspiration til en ny version af den kendte burger, som for en gangs skyld ik…
Jeg har altid været fan af løgringe, både dem man selv laver og dem man køber fra frost.Fo…
Det er lørdag aften, solen skinner, du og vennerne nyder aftenstrålerne på terrassen og de…
Bornholm også kaldet solskinsøen byder på mange lækre spisesteder! Men hvor skal man spise…
Vi kommer alle i en situation, hvor vi har lyst til at spise en god, gammeldags burger. En…
Skal du have inspiration til en ny version af den kendte burger, som for en gangs skyld ik…
I de senere år er der kommet mere og mere fokus på, at vi skal spise mindre kød. Dette sku…