Ultimativ Tømmermændsmad: Sloppy Joes

D. 01.05.2020
Image:

Ingrediensliste

  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 500 hakket oksekød
  • 1 peberfrugt, skåret i tern
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, presset eller fitnhakket
  • 1 spsk tomatpure (har du ikke noget at bruge resten af dåsen til, kan du sagtens komme det hele i)
  • 1,75 dl ketchup
  • 1 dl vand
  • 1 spsk brun farin
  • 1 tsk sennep
  • 0,75 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk Worcestershire sauce
  • 0,5 tsk havsalt
  • 0,5 tsk peber, friskkværnet
  • 2-5 dråber tabasco sauce
  • 6 burgerboller
  • 6 skiver ost

Tip: hvis du vil have andet end kødblandingen i, så passer en klassisk coleslaw perfekt sammen med.

Fremgangsmåde

  1. Kom smør og olie på panden og tænd for blusset på middel/høj varme. Brun i cirka 5 minutter det hakkede oksekød, som du laver til millionbøf med en flad grydeske. Kom herefter kødet i et dørslag, så det kan dryppe af.
  2. Det næste, som skal på panden, er løg og peberfrugt, der steges på samme blus i 2-3 minutter. Tilsæt hvidløg og steg i cirka 30 sekunder mere. Kom så kødet tilbage på panden sammen med tomatpure og rør godt rundt.
  3. Tilsæt nu ketchup, vand, brun farin, sennep, chilipulver, Worcestershire sauce, havsalt, friskkværnet peber og tabasco sauce og rør godt rundt.
  4. Lad det simre ved middelvarme i 10-15 minutter, indtil blandingen har den tykkelse, du ønsker, mens du varmer burgerbollerne.
  5. Saml nu burgerne (husk ost) og servér. Velbekomme!

Tak til avXperten

Til denne artikel har vi modtaget støtte fra avXperten, hvilket vi gerne vil sige dem tusind tak for. Hos avXperten kan du få alt du brug for ift. AV-udstyr og elektronik, f.eks. en laserpointer.

Relaterede indlæg
I dette indlæg får du vores bud på en hjemmelavet pizza burger hvis du er lidt lækkersulte…
Her hos Burgerimperiet mener vi naturligvis ikke, at der findes et tidspunkt af døgnet, hv…
Mange mener nok, at i en burger, så skal der være en bøf af oksekød. Men flere og flere e…
Er du træt af den sædvanlige burger, man har fået i mange år? Den med ost, ketchup, tomat …
Vi har på redaktionen længe gået og pønset på at lave en opskrift på en fars, der skal tje…
Der er mange måder at lave en lækker saftig burger på, men den mest traditionelle af dem e…
Har du lyst til en burger, der ikke går ud over din kødfri tirsdag, og som falder i god jo…